کیت بلانشت بازنشسته می‌شود؟ مستند «پیله ابریشم» اکران می‌شود رضا عطاران، امین حیایی و پیمان معادی در راه سینما ساخت انیمیشن «قدمگاه» اثری درباره امام رضا (ع) دستمزد فیلمنامه‌نویس‌ها در سال ۱۴۰۴ + جزئیات صفحه نخست روزنامه‌های کشور - سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ درباره دعوا‌های واقعیِ سریال پایتخت ۷ که در فضای مجازی واقعی شد بازار داغ سریال‌های کمدی در تلویزیون + زمان پخش علت +۱۴ بودن قسمت بیستم سریال پایتخت۷ مشخص شد + فیلم و واکنش مردم دو هنرمند مشهدی در میان چهره‌های برتر هنر انقلاب نشست تخصصی کارتون و کاریکاتور پلخمون در مشهد برگزار شد اکران آثار جدید باشگاه فیلم رویش در سینما مهر کوهسنگی مشهد+ویدئو قسمت ۲۰ فصل ۷ پایتخت، ۱۴+ سال است! + جزئیات دانلود قسمت بیستم سریال پایتخت ۷ + تماشای آنلاین شعر عطار؛ سرشار از معنا برای هنر ایرانی | گپ و گفتی با هنرمندان هنرهای تجسمی درباره عطار و تأثیر اشعارش بر زندگی امروزی سریال هندی دهیاری روی آنتن تلویزیون + زمان پخش استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد: هیچ شاعر دیگری را نمی توانید جای عطار بگذارید معرفی هیئت انتخاب نامزد‌های نهایی چهره سال ۱۴۰۳ هنر انقلاب
سرخط خبرها

عطار نیشابوری از نگاه نوجوانان مشهدی | روایت منطق‌الطیر در قاب تصویر و داستان

  • کد خبر: ۳۲۵۹۲۰
  • ۲۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۸
عطار نیشابوری از نگاه نوجوانان مشهدی | روایت منطق‌الطیر در قاب تصویر و داستان
نوجوانان کانون پرورش فکری مشهد، روایت‌هایی نو از منطق‌الطیر عطار را در قالب داستان و تصویر، در برنامه «هفت شهر عشق» با همکاری مؤسسه آزاد علمی عطار ارائه کردند.

محمدعلی خلاقی، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز، جزئیات برگزاری رویداد هنری‌ـ‌ادبی با عنوان «هفت شهر عشق» مشترک میان این نهاد و مؤسسه آزاد علمی عطار را تشریح کرد.

وی با بیان اینکه این رویداد برای نخستین بار به‌صورت رسمی با همکاری مؤسسه عطار برگزار می‌شود، گفت: اگرچه در سال گذشته سه رویداد مشابه با مشارکت سایر ارگان‌ها در کانون برگزار شده بود، اما این برنامه نخستین همکاری مشترک ما با مؤسسه آزاد علمی عطار است که در قالب یک رویداد ادبی‌ـ‌هنری، همزمان با بزرگداشت عطار نیشابوری اجرا می‌شود.

خلاقی با اشاره به اهداف اصلی این رویداد افزود: هدف از برگزاری این برنامه، آشنایی هرچه بیشتر نوجوانان با ادیبان و شاعران بزرگ ایران‌زمین و تلاش برای درک عمیق‌تر آثار آنهاست. در این برنامه، نوجوانان عضو کانون به بازآفرینی داستان‌هایی از کتاب ارزشمند «منطق‌الطیر» می‌پردازند.

وی ادامه داد: آنان با بهره‌گیری از مضامین و پیام‌های عرفانی این داستان‌ها، روایت‌هایی امروزی خلق می‌کنند. همزمان، اعضای هنرمند نیز به تصویرسازی بخش‌هایی از این داستان‌های بازآفرینی‌شده می‌پردازند.

به گفته خلاقی، این طرح در قالب ۱۰ گروه سه‌نفره اجرا می‌شود که در هر گروه، دو عضو هنری و یک عضو ادبی همکاری دارند. مجموعاً ۱۰ داستان بازآفرینی و تصویرگری شده‌اند که برخی از آنها دو یا سه تصویر دارند. آثار خلق‌شده در هفته آینده، در حاشیه مراسم بزرگداشت عطار که به همت مؤسسه عطار برگزار خواهد شد، به نمایش در می‌آید و در صورت تأمین بودجه، مراحل چاپ آنها نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.

عطار نیشابوری از نگاه نوجوانان مشهدی | روایت منطق‌الطیر در قاب تصویر و داستان

وی درباره رده سنی شرکت‌کنندگان توضیح داد: شرکت‌کنندگان نوجوانانی هستند که از اعضای فعال و باسابقه کانون پرورش فکری محسوب می‌شوند. بسیاری از آنها بیش از ۱۰ سال سابقه عضویت دارند و در کارگاه‌های تخصصی و دوره‌های ویژه آموزشی در حوزه نویسندگی و تصویرگری شرکت کرده‌اند. این اعضا در قالب باشگاه‌های تصویرگران و نویسندگان کانون فعالیت می‌کنند.

خلاقی درباره انتخاب عنوان «شهر عشق» برای این رویداد گفت: این نام برگرفته از بیتی از مولاناست که در ستایش عطار می‌فرماید «هفت شهر عشق را عطار گشت / ما هنوز اندر خم یک کوچه‌ایم.» در واقع، این نام به مراحل هفت‌گانه عرفان که در منطق‌الطیر به آنها پرداخته شده، اشاره دارد. هر یک از این مراحل، نماد مرحله‌ای از سیر و سلوک عارفانه است که در قالب داستان‌های تمثیلی، به تصویر کشیده شده‌اند.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنان خود، با تأکید بر جایگاه والای عطار نیشابوری در ادبیات فارسی بیان کرد: عطار تنها شاعر نیست، بلکه عارف و حکیمی برجسته در ادبیات عرفانی ایران است. متأسفانه در نظام آموزشی رسمی ما، به‌ویژه در دوره نوجوانی، شناخت دانش‌آموزان از ادیبان بزرگی، چون عطار به چند بیت حفظی و خلاصه‌ای از تاریخ ادبیات محدود می‌شود. این در حالی‌ست که بازآفرینی آثار او، فرصتی است برای درک عمیق‌تر مفاهیم عرفانی، انسانی و معنوی.

وی با اشاره به داستان معروفی از زندگی عطار گفت: نقل است که روزی درویشی از عطار طلب کمک کرد، اما با بی‌توجهی او مواجه شد. وقتی دوباره درخواستش را تکرار کرد، عطار پاسخ نداد و درویش در پاسخ گفت: «تو که به درخواست من پاسخ نمی‌دهی، چگونه می‌خواهی به خدا پاسخ دهی؟» سپس کاسه گدایی‌اش را کنار گذاشت و جان سپرد. این واقعه نقطه تحولی در زندگی عطار شد و او را به سوی معنا و عرفان سوق داد.

خلاقی خاطرنشان کرد: هرچند درباره صحت تاریخی این روایت اختلاف‌نظر وجود دارد، اما بیانگر چرخش درونی و آغاز مسیر عرفانی اوست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->